Άγριος καυγάς on air για τα εμβόλια

Άναψαν τα αίματα στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA ανάμεσα στον πνευμονολόγο Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και τον Διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας, Σωτήρη Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου, ο οποίος είχε νοσήσει βαριά από κορωνοϊό πριν μήνες, έχει δηλώσει πως δεν έχει εμβολιαστεί και ούτε πρόκειται, ενώ είναι διατεθειμένος να τεθεί σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να αποφύγει τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, ο αντιεμβολιαστής ιατρός υποστηρίζει πως τα εμβόλια δεν είναι αδειοδοτημένα, τη μέρα μάλιστα που ο FDA, έδωσε πλήρη άδεια στο εμβόλιο της Pfizer/Biontech.

«Θα ακυρώσω την επιστημονική μου υπόσταση. Πάει τελείωσε. Έχω τελειώσει άμα το κάνω», ανέφερε ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας, μιλώντας στην κάμερα του Live News στο Mega.

«Δεν είναι η υποχρεωτικότητα που μας ωθεί να μην το κάνουμε. Αν πιστεύαμε καθαρά ιατρικά για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των ασθενών μας πως έπρεπε να το κάνουμε θα το κάναμε», σημειώνει.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα. «Είναι ακόμα μη δοκιμασμένο και μη αδειοδοτημένο το εμβόλιο αυτό. Είναι γνωστό αυτό», τόνισε. Ωστόσο όπως είπε «τους έχουμε εμβολιάσει όλους, έχουμε εμβολιάσει και τους χρόνιους προ τελικού σταδίου – πριν την αιμοκάθαρση δηλαδή».

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2020 ο κ. Βασιλείου νόσησε βαριά από τον κορωνοϊό ενώ κινδύνεψε ακόμα και η υγεία του.  «Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Το σύστημα θα καταρρεύσει. Είναι σχεδόν βέβαιο. Τι φταίει ο αιμοκαθαιρόμενος ασθενής στο νοσοκομείο Έδεσσας να είναι χωρίς γιατρό;», είπε.  Ακόμη υποστήριξε ότι τα αντισώματα που ανέπτυξε μετά τη νόσησή του επαρκούν μέχρι και εννέα μήνες.

«Μετράω κάθε μήνα με τεστ τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Αν δεν ήμουν καλυμμένος τι θα κάνατε.. δόξα τω Θεώ δεν έχω υποκείμενα νοσήματα», τόνισε.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία»

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει», υποστήριξε ακόμη. «Υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ που είναι γεμάτα με εμβολιασμένους», τόνισε στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο.

Η αντίδραση του κ. Βασιλακόπουλου

«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μάλιστα στη συνέχεια είχαν έναν έντονο διάλογο ενώ αντάλλαξαν και βαρύτατους χαρακτηρισμούς. 

«Είσαι γελοίος», είπε ο κ. Βασιλείου για τον κ. Βασιλακόπουλο, με τον πνευμονολόγο να ανταπαντά «είσαι άσχετος, αγράμματος και αδιάβαστος». «Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια.

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box