Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Στην αναπαράσταση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος – Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης δήμου Σουλίου (Βίντεο + 174 φωτό)

Στην αναπαράσταση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος – Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης δήμου Σουλίου (Βίντεο + 174 φωτό)

Ολοκληρώθηκαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα στο Κούγκι με την παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σουλίου έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρόντες ήταν η πολιτική ηγεσία του τόπου, όπως οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηεπίρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, εκπρόσωποι της βουλής και των κομμάτων, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κ.α.
Επίσης εκπρόσωποι των ένστολων υπηρεσιών καθώς και της εκκλησίας.
Εκτός από την αναπαράσταση της ανατίναξης του μοναστηριού οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν τον αγώνα δρόμου Θυσίας Σουλιωτών, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Δονάτου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ Τίτου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Πριν την αναπαράσταση του ολοκαυτώματος είχαμε χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτη Τσαμάτο.
Ο ΠτΔ μετά την ανακήρυξη του ως δημότη δήμου Σουλίου υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει πάνω σε θέματα που τέθηκαν από την δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, όπως η διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της ιστορικής περιοχής η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στα Σουλιοτοχώρια.

Επίσης ο ΠτΔ έδωσε μήνυμα προς τους Ευρωπαίους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν το χρέος τους για το καλό της Ευρώπης. Δείτε ΕΔΩ το απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την τρίτη μέρα των εκδηλώσεων:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 174 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ