Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τον απινιδωτή στο Γαρδίκι

protes boihties00004Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Γαρδικίου η ενημέρωση για την καρδιακή ανακοπή και την χρήση του εξωτερικού απινιδωτή. Η γιατρός Έφη Τζίμα εξήγησε με λεπτομέρειες για την ανακοπή καρδιάς και το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να βοηθήσει επισημαίνοντας ότι τα πάντα πρέπει να γίνουν σε ελάχιστα λεπτά (4-5). Επίσης εξήγησε ότι η χρήση του απινιδωτή είναι απαραίτητη και στατιστικά ένα μεγάλο ποσοστό επανέρχεται.

Στην συνέχεια η εκπαιδεύτρια Αννίτα Σιώχου έκανε επίδειξη για τον τρόπο που προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες και για το πως χρησιμοποιείται ο απινιδωτής.

Επίσης ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι ότι υπάρχει η δυνατότητα  να διοργανωθεί στο Γαρδίκι το σεμινάριο protes boihties00003”Βασική υποστήριξη της ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή” αρκεί να συμπληρωθούν το λιγότερο 30 αιτήσεις συμμετοχής έως 36 το ανώτερο. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 20 ευρώ, κόστος που όπως είπε η σύμβουλος της περιφέρειας Αντιγόνη Φίλη που ήταν παρούσα, θα το  αναλάβει η περιφέρεια.

Επίσης η Αντιγόνη Φίλη ενημέρωσε ότι όσοι σύλλογοι ή φορείς θέλουν να προμηθευτούν απινιδωτή μπορούν να έρθουν σε επαφή με την περιφέρεια καθώς έχουν έρθει  σε συμφωνία με μία εταιρεία για πιο οικονομική προσφορά.

Στο Γαρδίκι ήδη έχουν συγκεντρώσει ένα αξιόλογο ποσό για την αγορά απινιδωτή.

Την ενημέρωση παρακολούθησε και η αντιδήμαρχος Βάσω Ντούκα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.