Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με επιτυχία η παρουσίαση του Λευκώματος του ΚΠΕ Φιλιατών

Με επιτυχία η παρουσίαση του Λευκώματος του ΚΠΕ Φιλιατών

Παρουσία επισήμων, φορέων αλλά και απλών πολιτών έγινε η παρουσίαση ενός σημαντικού λευκώματος από το ΚΠΕ Φιλιατών.  Το λεύκωμα 200 σελίδων παρουσιάζει

παραδοσιακά κτίσματα, μνημεία, μονές, ναούς αναδεικνύοντας την μοναδική παράδοση της Θεσπρωτίας και την αρχιτεκτονική τέχνη αποτυπώνοντας μέσα από το φωτογραφικό υλικό τον πλούτο της περιοχής.

Το υλικό του λευκώματος το συγκέντρωσε ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Φιλιατών, Μάρκος Νικολάου ο οποίος πρόσθεσε και τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες. Την εκδοτική επιμέλεια του λευκώματος είχε το Step.

Βασικοί ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο Γκόγκας Θεμιστοκλής ,αν. καθηγ. Διαπολιτισμικής  Επικοινωνίας τμήμα Διοίκησις Επιχειρήσεων Σ.Ε.Ι. Ηπείρου όπου ανέπτυξε το θέμα «Παράδοση και πολιτισμός», ο Σολάκης Κωνσταντίνος Msc,Υποψήφιος Διδάκτωρ πανεπιστημίου Σεβίλλης, Πανεπιστημιακός Υπότροφος ΤΕΙ Ηπείρου ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Παράδοση και τουρισμός», ο Αράπογλου Μιχάλης Αρχιτέκτονας , Δρ Ανθρωπογεωγραφίας ο οποίος παρουσίασε το λεύκωμα , όπως έκανε και ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος Ι.Μ. Γηρομερίου.

Πριν την παρουσίαση υπήρξε σύντομος χαιρετισμός από τους βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση και Βασίλη Γιόγιακα, την αντιπεριφερειάρχη Αντιγόνη Φίλη, τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, τον πρόεδρο της Αρωγής Γιάννη Γώγου (εκ μέρους του δήμου Σουλίου) και της διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Μαρίνας Μπέση.

Το λεύκωμα εκδόθηκε σε 400 αντίτυπα και διανέμεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εκδήλωση:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.