Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η συνέντευξη που είχε δώσει ο Κων/νος Τσιάκος στο Step. Τι γράφει η δήμαρχος Σουλίου

Η συνέντευξη που είχε δώσει ο Κων/νος Τσιάκος στο Step. Τι γράφει η δήμαρχος Σουλίου

Η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση έγραψε στην σελίδα της στο facebook για τον θάνατο του προέδρου της Ψάκας Κωνσταντίνου Τσιάκου:

“Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνεις είναι μεγάλο….
Καλό Ταξίδι Κώστα!!!”

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ STEP

Εντωμεταξύ ο Κων/νος Τσιάκος είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό Step αναδεικνύοντας τα προβλήματα της Ψάκας. Η συνέντευξη είχε δημοσιευθεί στο έντυπο (Νοέμβριος 2014) και είχε αναδημοσιευθεί στο Blog του περιοδικού στην στήλη “Το βήμα του Προέδρων”

Τιμώντας τον Κων/νο Τσιάκο αναδημοσιεύουμε εκείνη την συνέντευξη:

Το βήμα των προέδρων.

Τσιάκος Κων/νος: “Απαραίτητος ο κόμβος στην Εγνατία, προς τα Ιωάννινα”

Ο πρόεδρος της Ψάκας  Τσιάκος Κωνσταντίνος ανάμεσα στα θέματα που απασχολούν το χωριό του δίνει προτεραιότητα στην δημιουργία ενός κόμβου στην Εγνατία για την κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα.

“Στην περιοχή μας”, λέει ο κ. Τσιάκος, “υπάρχει το βιοτεχνικό πάρκο το οποίο θέλουμε να αναπτυχθεί. Όμως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν υπάρχει κόμβος ώστε να είναι δυνατή η είσοδος στην Εγνατία, στο ρεύμα προς τα Ιωάννινα, οπότε αναγκάζονται τα φορτηγά να πηγαίνουν από το τοπικό δίκτυο, το οποίο όμως είναι στενό και δεν μπορεί να

εξυπηρετήσει μεγάλα οχήματα. Για να καταλάβετε, αν συναντηθούν δύο φορτηγά με αντίθετη κατεύθυνση θα μπλοκάρουν. Στο παρελθόν έχει γίνει κάποια μελέτη, η οποία βέβαια ίσως χρειάζεται μια επικαιροποίηση, και είναι σε γνώση και της εταιρίας που εκμεταλλεύεται την Εγνατία. Ο δήμος Σουλίου έχει κάνει αίτημα για αυτό το έργο και το συμβούλιο του Βιοτεχνικού Πάρκου έχει πάρει απόφαση για την δημιουργία κόμβου.  Το βασικό πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση του έργου και αυτό πρέπει να λυθεί ώστε να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Για παράδειγμα αν θελήσει να έρθει μια εταιρεία με προκάτ πως θα μπορέσουν να κινηθούν τα φορτηγά;”

Κατά τα άλλα η περιοχή έχει και άλλα θέματα που πρέπει να λυθούν. “Έχουμε ένα πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης Ψάκας, Γκρίκας, Αμπελιάς”, μας εξηγεί ο πρόεδρος, “καθώς είναι το αρχικό δίκτυο που είχε φτιαχτεί και πλέον δημιουργούνται προβλήματα και πρέπει να αντικατασταθεί. Επίσης, όταν γίνονται έργα συντήρησης θα πρέπει να γίνεται άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος. Ένα άλλο πρόβλημα που έχουμε είναι με τους δευτερεύοντες δρόμους, για παράδειγμα τον χειμώνα οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα βουνά”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.