Πρωτιά για την φιλαρμονική Φιλιατών

Πρωτιά για την φιλαρμονική Φιλιατών
Το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσικής στον διαγωνισμό «Together In Concert», ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας E-Twinning, απέσπασε η Φιλαρμονική Φιλιατών σε συνεργασία με το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Τα παιδιά από τους Φιλιάτες, τη μικρή κωμόπολη του Νομού Θεσπρωτίας, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής. Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία καλλιτεχνικού διαύλου επικοινωνίας και συνεργατικότητας μεταξύ διαφορετικών σχολείων της Ευρώπης με τη μουσική ως κύριο φορέα της ενεργητικής μαθησιακής διαδικασίας. Μέσα από το πρόγραμμα και με όχημα τη μουσική και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες οι μαθητές ήταν σε θέση να ανακαλύψουν τις ευρωπαϊκές κουλτούρες, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των λαών.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Αρμενία, την Ουκρανία, την Τουρκία, χώρες με μεγάλη μουσική παράδοση, γεγονός που καθιστά την επιτυχία της Φιλαρμονικής Φιλιατών ακόμα μεγαλύτερη.

Πηγή https://allovergreece.gr/Share This:

You May Also Like

2 thoughts on “Πρωτιά για την φιλαρμονική Φιλιατών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17
Αρέσει σε %d bloggers: