ΚΔΑΠ Κυψέλη: Ποιοτικός και δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά

ΚΔΑΠ Κυψέλη: Ποιοτικός και δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά

Στην Νέα Σελεύκεια έχει δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό ΚΔΑΠ το οποίο έρχεται να δώσει μια δημιουργική  απασχόληση στα παιδιά σε έναν χώρο ευχάριστο ο οποίος προσέχθηκε στην κάθε του λεπτομέρεια από την Ελένη Μίχου, μια νηπιαγωγό που αγαπάει την δουλειά της και όπως μας είπε «θέλει να προσφέρει στα παιδιά ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο σε έναν ελκυστικό χώρο».

Το περιοδικό  Step μίλησε με την Ελένη Μίχου για το ΚΔΑΠ Κυψέλη.

Καταρχήν να πούμε τι είναι το ΚΔΑΠ.

Είναι μια πιστοποιημένη από το κράτος εκπαιδευτική δομή που έχει σκοπό την σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών 5-12 ετών. Διευκολύνει τους εργαζόμενους απασχολώντας τα παιδιά τους δημιουργικά με δραστηριότητες εκπαιδευτικού και διασκεδαστικού χαρακτήρα από έμπειρο προσωπικό σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και με όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.

Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα ΚΔΑΠ στην Νέα Σελεύκεια;

Έχω δουλέψει για 7 χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία στην Πρέβεζα και την Θεσπρωτία αποκομίζοντας την εμπειρία της επαφής με μικρά παιδιά. Επέλεξα να γίνω νηπιαγωγός από την αγάπη μου να συναναστρέφομαι και να απασχολώ  τα παιδιά. Αυτή η αγάπη, η ελευθερία, η ευελιξία και η δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει την δουλειά μου με οδήγησαν στην ιδέα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Κυψέλη».

Η δυνατότητα να προσαρμόζεις το μάθημα ανάλογα με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των παιδιών, να τους προσφέρεις πρωτόγνωρες εμπειρίες μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες έπαιξαν καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή μου.

Αγαπώ τις κατασκευές, τις καινούριες ιδέες και τεχνικές, τα καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης και οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στα μάτια των παιδιών.

Τι υπηρεσίες παρέχει το ΚΔΑΠ;

Παρέχουμε μια πληθώρα υπηρεσιών από ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές δημοτικού όπου τα προετοιμάζουμε για την επόμενη μέρα αλλά καλύπτουμε και τα κενά μέχρι μια σειρά προγραμμάτων εμπλουτισμού των ικανοτήτων και δυνατοτήτων των παιδιών.

Τα βασικά προγράμματα που καλύπτουμε, πέρα από την ενισχυτική διαδασκαλία,  είναι η μουσικοκινητική με την καθοδήγηση μουσικολόγου, Δημιουργική γραφή όπου τα παιδιά βοηθούνται να μάθουν να γράφουν ιστορίες και παραμύθια , θέατρο και θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, σκάκι, λογοτεχνικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κουκλοθέατρο, περιβαλλοντική εκπαίδευση, τέχνη και πολιτισμό.

Και η νέα μας δραστηριότητα είναι η εκπαιδευτική ρομποτική.

Τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική;

Είναι ένας κλάδος της τεχνολογία που ασχολείται με την σχεδίαση, την ανάπτυξη και την μελέτη ρομπότ. Τα παιδιά με την καθοδήγηση ειδικού δημιουργούν εξαρχής ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να εκτελεί κάποιες οδηγίες. Έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες .

Μπορούν όλοι οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους;   

ΝΑΙ  ΜΠΟΡΟΥΝ. Δεχόμαστε και τους γονείς που είναι δικαιούχοι του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ , για τους οποίους οι περισσότερες δραστηριότητες είναι δωρεάν ,αλλά και τους γονείς που είναι ιδιώτες με δίδακτρα σε πολύ προσιτές τιμές.

Ποιες είναι οι ηλικίες των παιδιών που μπορούν να έρθουν στο ΚΔΑΠ Κυψέλη και ποιο είναι το ωράριο;

Εγγραφή μπορούν να κάνουν παιδιά ηλικίας μεταξύ 5-12 ετών. Το ωράριο είναι 13:00-21:00 τις καθημερινές από τον Σεπτέμβριο ως και τον Ιούλιο. Στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού λειτουργούμε πρωινές ώρες, 08:00-16:00.

Οι εγγραφές για τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ γίνεται μια φορά το χρόνο, συνήθως τον Ιούλιο. Οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους οποιαδήποτε στιγμή.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Ναι. Κατά καιρούς κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις οι οποίες είναι ανοιχτές σε όλον τον κόσμο. Μην διστάσουν οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους για να συμμετέχουν ή να παρακολουθούν αυτές τις εκδηλώσεις. Έτσι θα μας δίνεται και η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα.


 

ΚΔΑΠ Κυψέλη

Νέα Σελεύκεια (3ο χλμ. Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας)

Ηγουμενίτσα

Τηλ επικοινωνίας:  2665 027882

email    kypselikdap@gmail.com

 

 


Προϋποθέσεις για συμμετοχή μέσω ΕΣΠΑ

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
• να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
• να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης), ή
• να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., ή
• να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της πρόσκλησης.

 

     

Share This:

You May Also Like

17
Αρέσει σε %d bloggers: